Hoe vaak is het leven een beetje overweldigd voor je? Don’t worry, dat overkomt iedereen. Het leven zit vol met prikkels en is constant in beweging. Haal adem. Kom tot rust en gebruik deze 22 tips om het leven iets gemakkelijker te maken.

1. Kies ervoor om gelukkig te zijn.

Op jonge leeftijd leren we al dat er winnaars en verliezers zijn. We moeten op school goede cijfers halen en leren dat we succesvol moeten zijn. Natuurlijk is een opleiding afronden super belangrijk voor je toekomst. Maar soms verliezen we onderweg onze ziel en de reden waarom we dingen doen zoals we ze doen. Doelen moeten worden geboren uit je passies en het verlangen om te groeien, niet om medailles te winnen. Succes wordt niet uitgedrukt of gemeten in euro’s. Het is zo cliché, maar geldt maakt niet gelukkig!

Probeer in het hier en nu te leven en te genieten van de mooie momenten. Geluk kan zitten in hele kleine dingen. Wees bewust en dankbaar voor wat je hebt, wat er wél is.

2. Verander je manier van denken.

Volgens mindset expert Carol Dweck hebben mensen een ‘vaste mindset’ of een ‘groeimindset’. Degenen met vaste mindset nemen de dingen zoals ze zijn. Ze zien dat succes, talent en het lot wordt bepaald door de genen.

Degenen met de ‘groei mentaliteit’ zien uitdagingen als kansen om te leren en te groeien. Ze begrijpen dat niemand perfect is. Ze zien fouten als een leerproces en snappen dat er fouten worden gemaakt tijdens het leerproces maar dat het uiteindelijk zorgt voor groei, vervulling en prestatie. Omarm de groei mentaliteit.

3. Wat nou als het de laatste dag op aarde is.

Stel je voor dat de wereld op het punt staat te beëindigen. Wat zou je doen en met wie zou je dat doen? Wil je stoppen met je baan en de rest van de dag doorbrengen met je gezin? Het leven is te kort om je tijd te verspillen en ongelukkig te zijn. Beslis wat belangrijk is en probeer de rest wat meer los te laten.

4. Vergeef.

Probeer wat vaker te vergeven. Mensen kunnen lelijke dingen doen of zelfs schade toebrengen, maar vergeef het ze toch. En vergeef jezelf voor dingen die je misschien anders had moeten doen. Sleep deze bagage niet constant met je mee. Je kunt gebeurtenissen niet terugdraaien, maar je kunt wel je reactie en gedrag ten aanzien van deze reactie veranderen.

5. Je hebt het echt zo slecht nog niet.

Miljoenen mensen missen de basis van het leven, dingen zoals stromend water en een bed. Als je dit artikel leest, is de kans groot dat jij niet tot deze groep behoort, dus heb je überhaupt het recht om te klagen?

Maak je geen zorgen over wat je niet hebt. Kijk naar wat je wel hebt. Stop met dat gecompliceerde leven en met al die onnodige dingen en de stress die ermee gepaard gaat. Laat het gaan! Focus op wat je echt wilt, niet wat andere mensen van je verwachten.

6. Mislukken is veel leuker dan niet proberen

Het is de realiteit dat je niet altijd je ultieme dromen waar kunt maken. Het gaat alleen eigenlijk helemaal niet om het realiseren van die ultieme droom, maar veel meer om de weg er naar toe. Er gaan onderweg ook gegarandeerd dingen mislukken. Maar mislukken is veel leuker dan niet proberen. Luister niet naar diegenen die hebben opgegeven, of hun ​​angst hebben laten overwinnen. Verspil geen tijd met de verwachtingen van anderen.

7. Omring je met de juiste personen.

Je ouders hadden gelijk. Probeer ‘slechte mensen’ te mijden, mensen die geen waarde toevoegen aan je leven en zorgen voor negativiteit.

Er wordt gezegd dat je het gemiddelde wordt van de vijf mensen waar je de meeste tijd mee door brengt. Zorg dus dat je de juiste (positieve) mensen om je heen verzameld die waarde toevoegen aan je leven.

8. Leg jezelf niet van alles op.

Stress, ellende, verwarring, besluiteloosheid en frustratie zijn gevoelens voortkomende uit gedachtes. Deze gevoelens kan je veranderen / omkeren door de dingen die je jezelf voorhoud te veranderen. Velen van ons beseffen dat niet, maar het zijn de dingen die we onszelf vertellen en opleggen die zorgen voor stress, verwarring en negatieve gevoelens. Geef jezelf eens een pep-talk en probeer altijd positief te blijven.

9. Reflecteer dagelijks (dagboek bijhouden).

Denk dagelijks na over je je gevoelens en prestaties. Schrijf ze op. Wat ging er goed en welke tijd heb je effectief benut. Schrijf op wat er mis ging, welke irrelevant taken hielden je bezig? Hier kan je enorm veel van leren.

10. Beweeg.

Je hoeft niet gelijk uren naar de sportschool om te profiteren van de aanmaak van endorfine. Besteed vijf tot vijftien minuten per dag om je energie-level te verhogen. Het verbeterd je algehele gezondheid, en maakt je mentaal sterker. Natuurlijk is het nog beter om iets langer te sporten, maar je moet ergens beginnen.

11. Disconnect

Koppel je regelmatig even lost van alle informatie stromen. Zet je telefoon uit, internet uit en je televisie uit. Lees een boek, luister muziek, ontspan of neem gewoon is even de tijd om na te denken.

12. Mediteren.

Vele succesvolle ondernemers mediteren. Ze doen het om de eenvoudige reden dat het lichaam en geest in balans brengt en rust geeft. Wetenschappelijk onderzoek bewijst het grote aantal voordelen, waaronder een beter geheugen, betere focus en het verminderen van stress.

13. Powernaps.

Een powernap van twintig minuutjes per dag kan je een enorme energie boost geven. Zo’n kort dutje zal je energie verhogen en aandacht verbeteren. Je voelt je tevens vaak minder gestresst.

14. Zorg voor voldoende slaap.

Je kunt jouw doelen bereiken en nog steeds de vereiste zeven tot acht uur per dag slapen, echt! Sterker nog, je hebt je slaap echt nodig om topprestaties te kunnen leveren. Als je genoeg slaap krijgt, ben je efficiënter en je voelt je veel beter. Als je niet genoeg tijd hebt, stel dan prioriteiten en laat dingen los die minder van belang zijn. Maak een duidelijk schema. Gebruik deadlines en houd je aan een ‘vast’ slaapritme, het doet wonderen!

15. Maak een bucket-list.

Maak een lijst van dingen die je wilt doen, ongeacht hoe absurd ze klinken. Richt je lijst op dingen die je wilt doen, niet op prestaties of resultaten die je wilt behalen. Als je de kans hebt, doe die dingen die op je bucket-list staan. Stap uit je comfort zone, neem een ​​risico en doe/beleef dingen die er voor jou toe doen!

16. Organiseer je omgeving.

Probeer je huis en je werkplek te organiseren en met regelmaat op te ruimen. Een rommelige omgeving zorgt voor een rommelige geest en een onrustig gevoel.

17. Wees flexibel.

Maak je leven niet te ingewikkeld. Als je koppig bent, creëer je vaak alleen maar onnodige hoofdpijn voor jezelf. Je hoeft het niet altijd overal mee eens te zijn, maar probeer af en toe een beetje mee te bewegen en flexibel te zijn, dat maakt het leven een stuk makkelijker.

18. Bundel soortgelijke taken.

Groepeer soortgelijke taken. Verspil geen tijd aan het steeds heen en weer schakelen tussen verschillende taken. Stop met het controleren van je e-mail iedere keer dat je een melding krijgt. Dit vermindert je productiviteit en verhoogt stress. Schakel je email meldingen is uit en prik 2 momenten op de dag waarin je email leest en beantwoord. Pas dit principe ook toe op andere taken. Je werkt zo efficiënter en houdt meer tijd over voor andere dingen.

19. Zorg voor focus.

20% van onze input zorg voor 80% van het resultaat. De andere 80% van onze tijd (input) zijn we dus eigenlijk aan het verspillen, we zijn bezig met dingen die weinig waarde toevoegen. Gebruik het Pareto Principe en focus op die twintig procent die er toe doet.

20. Gebruik de Pomodoro Techniek.

Laat multitasking even voor wat het is en richt je op wat er moet gebeuren met behulp de Pomodoro Techniek . Stel een timer voor een bepaalde tijd en sluit je af voor alle andere afleidingen terwijl je aan je huidige taak werkt. Beloon jezelf als je je taak hebt voltooid. Het is een productieve en prettige manier van werken.

21. Durf ook nee te zeggen.

Verspil geen tijd aan dingen die je helemaal niet wilt doen. Geef jezelf de kans om ja te zeggen tegen de dingen die er echt toe doen.

22. Onderneem actie

Prachtig al deze tips die je leven echt kunnen veranderen, maar het gaat natuurlijk niet vanzelf. Dus ga er mee aan de slag, probeer niet alles tegelijk aan te pakken, maar doe het in kleine stapjes. Probeer eerst is één of twee punten consequent toe te passen, als je dat beheerst en onder controle hebt richt je je op een volgend punt.

Succes!

Pin It on Pinterest