Ontwikkeldoelen opschrijven

Het opschrijven van doelen is zó enorm belangrijk dat het je kansen om ze te behalen (volgens sommige onderzoeken) met wel 1000% verhoogd. Één belangrijke voorwaarde is wel dat je jouw doelen specifiek (SMART) maakt. Een veel gemaakte fout is dat doelen te globaal worden geformuleerd, hierdoor zal je ze ook niet bereiken omdat je nog niet precies weet wat je wilt.

Stel je wilt afvallen? Maak het dan concreet! Hoeveel kilo wil je afvallen en in welk tijdsbestek. Laten we zeggen 10 kilo in één jaar, dat wordt al een stuk concreter. Maar 10 kilo per jaar betekend 0,83 kilo per maand en 0,2 kilo per week. Hoe wil je dat doen? Ga je gezonder eten? Misschien meer bewegen? Zijn er nog andere bij betrokken, bijvoorbeeld een gewichtsconsulent?

Zorg dat je jouw doel opschrijft en concreet maakt met behulp van het SMART principe. De kans van slagen wordt dan velen malen groter. In dit onderzoek (uitgevoerd door Dr. Gail Matthews) meer over het opschrijven van je doelen! Start hier direct met het maken van jouw persoonlijke ontwikkelingsplan.

Pin It on Pinterest