POP voorbeeld

Persoonlijk Ontwikkelingsplan voorbeeld

Persoonlijk ontwikkelingsplan voorbeeld

Er wordt vaak gevraagd of we even een persoonlijk ontwikkelingsplan voorbeeld kunnen sturen. Eigenlijk willen we liever geen “pop voorbeeld” geven, want we vinden het belangrijk dat je zelf na gaat denken en gaat graven naar wat jou persoonlijk bezig houdt, wat jou persoonlijke doelen zijn. Een pop voorbeeld kan je beïnvloeden, of erger nog, je kopieert bepaalde onderdelen gewoon klakkeloos. Aan de andere kant, kan het je ook wel weer op weg helpen als je even niet ziet waar je moet beginnen.

Dit persoonlijk ontwikkelingsplan voorbeeld is verre van perfect , maar het geeft je in ieder geval een beeld van hoe een POP eruit kan zien. Hopelijk helpt het je om te een begin te maken met je eigen POP. Neem er de tijd voor. Laat het zo nodig even rusten en pak het de volgende dag weer op!

POP voorbeeld

Een persoonlijk ontwikkelingsplan voorbeeld gemaakt op popmaken.nl

Een voorbeeld van een pop (persoonlijk ontwikkelingsplan) nodig? Download bovenstaand POP voorbeeld [PDF]!

Persoonlijke ontwikkeling

Werkgevers zijn zich steeds meer bewust van het belang van de persoonlijke ontwikkeling van hun personeel en bieden hier steeds vaker opleiding en faciliteiten voor aan om zo de ontwikkeling van hun werknemers te stimuleren. Echter, mensen moeten zelf de  verantwoordelijkheid nemen voor het bijhouden of verbeteren van hun vaardigheden en vakkennis. Persoonlijke ontwikkeling is een continu proces van het voeden, vormgeven en het verbeteren van vaardigheden en kennis om maximale uit het leven te halen, zowel privé als professioneel.

Eenvoudig je eigen POP maken

Werken aan je persoonlijk ontwikkeling is onwijs zinvol en kan echt leuk zijn! Stel doelen en beschrijf concreet welke acties je gaat ondernemen, wat het gewenste resultaat moet zijn en welke ondersteuning je nodig hebt. Ga na of je elk doel SMART (Specifiek, Meetbaar, Acceptabel, Realistisch, Tijdsgebonden) hebt beschreven. Vertel ook andere waar je mee bezig bent, over wat je wilt ontwikkelen. Dit helpt je scherp te blijven en andere kunnen je mogelijk ondersteunen.

persoonlijk ontwikkelingsplan voorbeeld

Soms worden er diverse eisen gesteld aan de inhoud of bijvoorbeeld de opmaak van een persoonlijk ontwikkelingsplan. Check of jouw pop plan moet voldoen bepaalde eisen of vraag indien gewenst naar een voorbeeld pop.

Maak hier je eigen persoonlijke ontwikkelingsplan!

 

Pin It on Pinterest