STUDIELOOPBAAN

"Ontwikkel de vaardigheden voor je droombaan"
Studieloopbaanbegeleiding (SLB) is gericht op het begeleiden van studenten tijdens hun  studie en helpt je die vaardigheden te ontwikkelen die je nodig hebt voor jou droombaan! De meeste studenten krijgen een SLB begeleider aangewezen vanuit de opleiding.

studieloopbaanbegeleiding
De begeleiding is gericht op het leerproces en draait zowel om persoonlijke als professionele ontwikkeling. Naast kerncompetenties gaat het tijdens studieloopbaanbegeleiding ook om motivatie, inzet, het maken van keuzes, zelfstandig leren, samenwerken, het vermogen om kritisch naar de eigen ontwikkeling te kijken enzovoorts. Een belangrijk hulpmiddel waarmee de deelnemer de eigen leerontwikkeling (en geleverde prestaties) in beeld brengt is een persoonlijk ontwikkelingsplan (POP). Daarbij richt studieloopbaanbegeleiding zich ook op de ontwikkeling van algemene vaardigheden en het ontwikkelen van een professionele attitude en professioneel gedrag: feedback geven, reflectie op eigen persoonlijke en professionele kwaliteiten, kunnen werken in teams, projectmatig werken, plannen, zelfstandig leren, collegialiteit, enzovoort. Door studieloopbaanbegeleiding leert de deelnemer vaardigheden die onmisbaar zijn om leven, leren en werken vorm te geven.

Dien jij vanuit school een POP te maken? Maak hier direct jouw POP.

Plan Je Loopbaan

Een verkeerde keuze is snel gemaakt en kost relatief veel moeite om te herstellen. Dit terwijl succes voorspelbaarder is dan menigeen denkt. Het lijkt wel eens zo dat mensen minder tijd besteden aan hun loopbaankeuzes dan bijvoorbeeld aan het kopen van kleding. Zij vragen zich daarbij wel af of een bepaald kledingstuk wel of niet past bij hun waarden of persoonlijkheid. Wanneer bepaalde kleding niet bevalt hoor je ze zeggen dat ze zich er niet zo lekker in voelen. Zo is het ook bij het maken van een loopbaankeuze. Welke baan past goed bij wie je bent? Welke loopbaan sluit aan bij wat je belangrijk vindt en waar voel je je goed bij? Met een professionele beroepskeuzetest kun je antwoorden vinden op deze vragen.

Wat Wil Jij Later Worden?

Speciale beroepentest voor jongeren van 14 tot en met 19 jaar.

* Bepaal welk type werk en beroep bij jou past.
* Vergelijk jezelf met je leeftijdsgenoten.
* Uitgebreide lijst met voorbeeld beroepen en studies.

Solliciteren En Jezelf Verkopen!

Anticipeer op dé standaardvraag; “Wat zijn je sterke en minder sterke kanten?”. Deze vraag is makkelijker te beantwoorden dan menigeen denkt. Iedereen heeft namelijk eigenschappen waar hij of zij van nature goed in is. Bij deze eigenschap hoort automatisch ook een valkuil (minder sterke kant). Iemand die bijvoorbeeld zorgzaam is kan op anderen bemoeizuchtig overkomen. Iemand die van nature heel kritisch is zal soms ervaren worden als negatief. Een nuttige en serieuze test voor het bepalen van je sterke kanten en valkuilen is de kerntyperingtest van 123test. Deze persoonlijkheidstest laat op basis van je persoonlijkheid zien wat je kwaliteiten en daarbij horende minder sterke kanten zijn.

Maak direct een POP!

Maak hier snel en eenvoudig een Persoonlijk Ontwikkelingsplan.

* Denk na over je carriere.
* Stel doelen en maak een duidelijk plan.
* Voer je plan uit en wordt succesvol.

Pin It on Pinterest